Poziv na svetost

19:56



"Kršćanski život nije tajna uspjeha, nego prečac do svetosti."
 - (Matthew Warner, The Radical Life)


Dragi čitatelju,

ti i ja pozvani smo na svetost. (Sad ne možeš reći da nisi znao.)
Nemamo drugog izbora nego postati sveti.

Možda si ti mladić ili djevojka ili majka petero djece. Možda si student ili tinejdžer ili umirovljenik. Možda radiš dva posla dnevno da bi preživio, možda si usamljen i ostavljen, možda si bolestan i bojiš se budućnosti, možda si menadžer u nekoj velikoj korporaciji... Tko god bio, dobro došao!
Možda te Gospodin pozvao da ga ljubiš od najranijih godina svoga života. Možda si tek nedavno otkrio vjeru. Možda je tvoja vjera trenutno u nekoj krizi. Što god bio tvoj odgovor i kakva god bila tvoja životna priča, u tvoje srce upisana je čežnja za svetošću i ti na tu čežnju želiš odgovoriti cijelim svojim životom. Želiš odgovoriti djelima, a ne samo lijepim riječima. I možda te upravo ta čežnja dovela na stranice ovog bloga.

Što ovaj blog može učiniti za tebe? Njegovi autori žele isto što i ti - biti sveti od glave do pete. Od glave - koristiti dar razuma za otkrivanje i učenje vjerskih istina, ljubiti Boga svim umom svojim (usp. Mt 22, 37), do pete - koračati svijetom čineći dobro na slavu Božju, hodati zemljom kojom je i On koračao.

Ovaj blog pokušat će ponuditi neke praktične ideje za živjeti svetost u svakodnevnom životu; u našim malim, običnim, i često - ostatku svijeta - nevidljivim borbama. I mi smo ponekad toliko pritisnuti svojom malenkošću, slabošću vlastitog karaktera i volje, te ne možemo nego boriti se u sitnicama, jer velike nas stvari plaše i već prije same borbe osjećamo se pobijeđeni. No, ne brini, Bog je veći od svih naših slabosti i strahova. On nas želi svete. Naš brižni Otac ne daje nam ništa što ne bismo mogli podnijeti i za što ne bismo dobili sve potrebne darove i milosti.

Pozivamo stoga tebe, dragi brate i draga sestro, da nam se pridružiš na putu koji vodi odavde, sa ovog mjesta gdje jesmo, na putu iz naših svakodnevnih života, do svetosti koju se nadamo uživati u vječnosti.
Nadamo se biti svježi i duhoviti, konkretni i praktični. Ne znamo hoćemo li uvijek imati inspiracije za pisanje tekstova ni koliko će dugo ovaj blog živjeti. No bez obzira na sve, pa i da se ovaj blog ugasi, neka se naša ljubav za Gospodina ne ugasi nikada.

Blagoslovljeni i sveti bili! 

Vaš tim s Odavde do svetosti 

P. S. Zaštitnici bloga su sv. Terezija Avilska i sv. Josip.
Odavde do svetosti po svom je identitetu katolički blog, što ne znači da njegovi tekstovi ne mogu pomoći i braći iz drugih kršćanskih crkava. Dapače! :)


You Might Also Like

0 komentari